OVER ONS

OVER ONS

Dance Control

Uw dansschool

Dance-Control wil degelijk dansonderwijs aanbieden, gegeven door bekwame dansdocenten met als doelstelling de passie voor de dans doorgeven aan zowel de recreatieve danser als aan de iets meer ambitieuze dansers.

Dance-control
Kuurne
Harelbeeksestraat 81A
8520 Kuurne
0494/59.98.32
Dance-control
Sportlong Kuurne
Harelbeeksestraat 21A
8520 Kuurne
0494/59.98.32
Dance-control
Waregem
Jozef Duthoystraat 34
8790 Waregem
0494/59.98.32
Dance-control
Oxygen Waregem
Zuiderlaan 29
8790 Waregem
0494/59.98.32
Dance-control
Ooigem
Guido Gezellestraat 55
8710 Ooigem
0494/59.98.32
Dance-control
Sint-Eloois-Vijve
Remi Baertlaan 2
8793 Sint-Eloois-Vijve
0494/59.98.32
Door omstandigheden kan het gebeuren dat een bepaalde les verschuift of geannuleerd wordt.
We proberen dit te beperken tot een minimum en zullen je hiervan op de hoogte brengen via mail en onze website.

Om de kwaliteit van de danslessen te garanderen, werken wij met een maximum aantal per groep. Indien een groep volzet is kan je steeds mailen naar mairin@dance-control.be om zo op de wachtlijst terecht te komen. Bedankt voor begrip.

Ons aanbod

PRÉ-BALLET

In deze lessen wordt er op een speelse manier kennisgemaakt met de eerste balletpasjes.

KLEUTERDANS

Op een speelse manier wordt de coördinatie en ritmegevoel van de kinderen geoefend. Jongens zijn ook zeker welkom.

BALLET

In deze lessen wordt de techniek van het klassiek ballet aangeleerd. Eerst opwarming aan de barre, erna 'milieu' gevolgd door diagonalen en sprongen. Dit wordt op klassieke muziek gegeven. Op het einde van de les leren we een neo-klassieke choreografie aan.

FUNKYJAZZ

Deze dansstijl is in onze dansschool de voorloper van jazzballet. Op coole muziek maken ze kennis met de basistechniek van deze technische dans.

STREETDANCE

Deze dansstijl is in onze dansschool de voorloper van Hiphop. Op coole muziek maken ze kennis met de basistechnieken van hiphop.

HIPHOP

Hier leren we een choreografie met de coolste hiphopmoves. De basisbeginselen van hiphop worden hierin geïntegreerd.

POINTES

Hierin leren we op onze pointes dansen. Dit wordt gekoppeld aan de klassiek ballet techniek. De goede ballettechniek is een vereiste voor deze les.

JAZZ

De technieken van jazzballet zoals release, contract, isolaties, oppositie,... worden aangeleerd op hedendaagse muziek. Op het einde van de les leren we een choreografie aan.

MODERN

Moderne dans ontstond als reactie op het klassiek ballet. Dansers zochten naar nieuwe manieren om zich te uiten en bedachten een nieuwe dansstijl. In de lessen moderne dans zullen we vooral kennismaken met de Graham techniek en de Horton stijl. Ook deze lessen worden afgesloten met een danscombinatie.

HEDENDAAGS

Tijdens de les hedendaags baseren we ons op het kunnen loslaten met swings, lunges, ... ook de grondtechnieken komen aan bod. Aan het einde van de les leren we een choreografie aan.

MODERN-JAZZ

Tijdens deze les leren we een choreografie met elementen van jazz, modern en hedendaagse danstechnieken.

ONLY BOYS

Deze les is uitsluitend voor jongens! Tijdens deze dansles worden er oefeningen en choreografieën aangeleerd op stoere muziek.

BREAKDANCE

Tijdens deze lessen leren we de verschillende elementen van breakdance. Toprocks, go down, feetwork, style, powermoves, freezes, …

ACRO

Tijdens deze lessen leren we alles van koprol tot salto!

MOVE IT

Te vergelijken met Zumba, Aerobic,.. Op hedendaags en moderne muziek doorlopen we een spierversterkende en vetverbrande workout.

BBB

Is een les waarbij we vooral spierversterkend gaan werken. De les bestaat uit 2 delen, een stukje cardio waarbij rechstaande oefeningen worden gegeven en een stuk op mat waarbij buik-, been-, bil-, arm- en rugspieroefeningen worden gedaan.